Danmark

Landbrug

Landbrug betegner både processen hvor fødevarer og andre råvarer frembringes ved dyrkning af kulturplanter og avl på visse dyr, samt stedet hvor dette foregår – altså bondegården. Dyrkning af jorden og brugen af dyr har eksisteret i rigtig mange år. Det tidligste landbrug man kan datere er i år 10.000 f.Kr. i Mellemøsten. Det var dog først i år 4.000 f.Kr., at man så landbruget i Norden, men siden har det også været et fast inventar.

Danmark har altså rigtig længe været et landbrugsland, og er det da stadig også i dag. I dag er landbrugende bare større, og der er færre af dem. Grundes til dette er blandt andet, at det er blevet dyrere at være landmænd, samt at man har været nødt til at effektivisere branchen med store ejendomme.

Landbrugsuddannelsen

En landbrugsuddannelse tager omkring 3 år. På skolen lærer man om husdyr og dyrkning af jord. Sideløbende rent udvikling mæssigt har man en praktikplads på en arbejdsplads, hvor man lærer at omsætte sin viden. Når man er færdiguddannet, så er der nogle forskellige job muligheder. Man kan enten have eget landbrug eller være ansat ved et andet landbrug. Derudover kan man arbejde på en maskinstation eller maskinfabrik, hvor man tager ud og høster og pløjer for andre landmænd. Der er altså rigtig mange muligheder med en landbrugsuddannelse i dagens Danmark.

Videncentret for Landbrug

Det kan som landmænd godt være svært at finde hoved og hale i den nyeste forskning indenfor viden og teknologi. Videncentret for Landbrug er med til at gøre den nyeste forskning håndgribelig for landmændene, så de rent faktisk kan bruge den i praksis, og derved producere fødevarer i verdensklasse.

Videncentret for Landbrug samler data fra mange forskellige kilder, som de så bearbejder til danske forhold, hvilket gør det let og overskueligt for landmændene at benytte, så landbruget bliver mere bæredygtigt. Videncentret for Landbrug arbejder ikke kun med optimering af produkterne, men også med økonomi, jura, undervisning og meget mere, så man får en samlet nye viden.